Jak zrobić farsz do uszek wigilijnych

Uszka i barszcz to jedne z najważniejszych potraw wigilijnych. W jaki sposób je przyrządzić? Należy zacząć od zorganizowania składników na farsz, bo to właśnie on, obok doskonałego ciasta, decyduje o powodzeniu całego przedsięwzięcia i decyduje o tym jaki ostatecznie osiągniemy efekt. Należy dobrze wyczyścić i umyć grzyby, z których ma być przyrządzony farsz do uszek. Grzyby po przygotowaniu w ten sposób trzeba pokroić w kostkę, a następnie poszatkować cebulę i dołączyć do grzybów. Następnie należy wszystko dobrze wysmażyć na patelni, na łyżce masła. Trzeba unikać w tym wypadku oleju zwierzęcego. Do całej mieszanki, po tym jak w wyniku smażenia nabierze ona różowego koloru, trzeba dodać bułkę tartą, która również powinna być dobrze posiekana, nie może być w niej żadnych grudek. Do tego przydatna będzie natka pietruszki i jajko, sól. Niektórzy dodają dodatkowo zioła, wedle uznania oraz pieprz. Po wszystkim możesz zasiąść do wyrabiania doskonałego ciasta do uszek, bo tylko takie powinno się podawać do uszek.

Comments are closed.