Przepis na zapiekankę

Jeśli chcesz zrobić dobrą zapiekankę, możesz zrobić to z serem i z makaronem oraz szpinakiem, który niesamowicie doda smaku, a jednocześnie pozwoli na wzbogacenie dania o cenne składniki odżywcze, których nie ma w samym serze oraz makaronie. Należy najpierw ugotować makaron, do gotującego się garnka włóżmy nieco oliwy z oliwek oraz ziół, na przykład bazylii. Dzięki tej przyprawie makaron nabierze więcej smaku. Następnie należy rozmrozić szpinak jeśli jest on mrożony i dodać do tego nieco oliwy z oliwek, wycisnąć czosnek i posiekać cebulkę na desce. W międzyczasie spróbujmy znaleźć czas na to aby zetrzeć sobie nieco sera na tarce, będzie on ukoronowaniem naszego dania. Makaron, który jest już ugotowany, powinien zostać położony do naczynia żaroodpornego, na to nakładamy szpinak razem z posiekaną cebulką oraz czosnkiem, na koniec posypmy wszystko serem i włóżmy do piekarnika, który najlepiej jest jeśli wcześniej rozgrzejemy. Pieczemy wszystko przez około pół godziny do czterdziestu minut.

Comments are closed.